Méretcsere - Nem jó méretet rendeltél és ki szeretnéd cserélni másikra? 

Természetesen ki lehet cserélni a megrendelt terméket, ha nem stimmel a méret, amennyiben ugyanolyan állapotban kerül visszajuttatásra, mint ahogy kiküldtük. Ingyenesen kicseréljük másik méretre, ha van készleten az a méret, amit a Vásárló szeretne. A méret csere ingyenes, de a csere kapcsán felmerülő szállítási költségek a Megrendelőt/Vásárlót terhelik! 

Méret csere folyamata: 
1. Jelezd felénk írásban, hogy mely terméket vagy termékeket szeretnéd kicserélni más méretre. Azt is írd meg, hogy milyen méretre szeretnéd kicserélni. 
2. Várd meg a visszajelzésünket és aszerint járj el. Válaszunkban tájékoztatni fogunk arról, hogy megoldható-e a csere az aktális készletünk alapján. 
3. Postán vagy futárcégen keresztül (vagy más módon) legyél szíves eljuttatni hozzánk a terméket és írd mellé egy papírra, hogy milyen méretre szeretnéd kicserélni. Ez esetben a postaköltség (vagy szállítási költség) Téged terhel. 
4. A feladást követően tájékoztass minket email-ben az alábbiakról: 
- mikor adtad fel a küldeményt és kb. mikor lesz várható a kézbesítése
- melyik futárcéggel adtad fel a csomafot
- mi a küldeményazonosító
5. A kicserélt termék 990 Ft-os szállítási költségét a csomag átvételekor ki kell fizetned. Igyekszünk postafordultával visszaküldeni a kicserélt terméket!

Világító pólók cseréje esetén ezt is figyelembe kell venni: 
Világító equalizeres póló cseréje esetén csak a pólót (minden elektromos alkatrész, kijelző, vezérlődoboz nélkül) küldjed vissza. Ügyelj arra, hogy a kijelzőt óvatosan távolítsad el a pólóról, és hogy a visszaküldésre kerülő termék a szállítás alatt biztonságban legyen. Postai feladás esetén küldeményt úgy ajánlott feladni, hogy értéknyilvántartás szolgáltatást kérsz rá, így ha megsérül vagy eltűnik a levél, akkor a Posta köteles lesz Neked kártérítést fizetni. 

Erre a címre küldjed vissza a terméket:
Szabó Zoltán (PartyFashion.eu)
Székesfehérvár
Malom u. 32.
8000

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy utánvételes és portós küldeményeket nem áll módunkban átvenni. A visszaküldés a Vásárló felelősségedre történik, tehát ha szállítás alatt megsérül a termék, akkor nem áll módunkban megtéríteni a keletkezett kárt, és nem áll módunkban kicserélni a hibás terméket másikra. Ha a szállító cégnél valamilyen hiba folytán eltűnik a küldemény, nem áll módunkban megtéríteni a keletkezett károkat, ezért azt javasoljuk, hogy a küldeményt értékgarantált visszajuttatását.